• Utena, Kaunas ir visa Lietuva
  • Klientams+370 673 27062
  • Pirmadienis - Penktadienis 08:00 - 19:00

UAB Steigimas

Oct 6, 2024 Verslas

Neapsisprendžiate kurią įmonės juridinę formą pasirinkti? Svarstote atsidaryti UAB?

Svarbu žinoti, kad:
✅️ Uždaroji akcinė bendrovė (toliau UAB) yra ribotos civilinės atsakomybės privatus juridinis asmuo, vadinasi ‼️, įmonės akcininkai neatsako savo turtu už UAB neįvykdytas prievoles.
✅️ UAB įstatinis kapitalas turi siekti ne mažiau kaip 1 000,00 Eur (nuo 2023-05-01).
✅️UAB gali steigti tiek vienas, tiek daugiau fizinių ir/arba juridinių asmenų, o akcininkų skaičius neribojamas. Akcininkas gali parduoti ar kitaip perleisti (dovanoti, mainyti ir kt. ) savo turimas įmonės akcijas.
✅️ Svarbiausi UAB sprendimai priimami balsuojant akcininkams. Kiekviena akcija suteikia vieną balsą, todėl balsuojant visuotiniame akcininkų susirinkime didžiausią įtaką turi daugiausia akcijų įsigijęs asmuo. UAB turi būti vienasmenis valdymo organas – vadovas, išskirtiniais atvejais gali būti sudaromas ir kolegialus valdymo organas – valdyba.
✅️Minimų įmonių steigimą, valdymą, veiklą, reorganizavimą, pertvarkymą, atskyrimą ir likvidavimą, akcininkų teises ir pareigas, o taip pat užsienio bendrovių filialų steigimą bei jų veiklos nutraukimą reglamentuoja Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymas.
✅️Juridinis asmuo gali būti steigiamas elektroniniu būdu naudojant pavyzdinius steigimo dokumentus per Registrų centro savitarnos sistemą.

Reikalinga pagalba?
💼📈 Susisiekite: 📞+370 673 27062; 📨 info@utenosapskaita.lt 📍 Kaunas, Utena, visa Lietuva

UAB PRIVALUMAI:
1.  📉 Nepavykus sėkmingai vykdyti verslo, akcininkai rizikuoja tik tuo turtu, kurį įnešė į UAB. UAB yra ribotos civilinės atsakomybės juridinis asmuo, todėl akcininkai neatsako savo asmeniniu turtu;
2.  💶 Siekiant pritraukti papildomų lėšų, yra galimybė išleisti naujas UAB akcijas, kurias įsigydami akcininkai sumoka nustatytą pinigų sumą;
3.  Galimybė pasitraukti iš verslo perleidžiant UAB akcijas kitiems fiziniams ir/arba juridiniams asmenims ar parduodant verslą;
4.  Su UAB susijusios mokestinės lengvatos: jei vidutinis darbuotojų skaičius neviršija 10 žmonių ir mokestinio laikotarpio pajamos neviršija 300 000,00 Eur, taikomas lengvatinis 5 proc. pelno mokesčio tarifas vietoje įprasto 15 proc. tarifo, išskyrus Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo 5 str. 3 dalyje nustatytus atvejus.

UAB TRŪKUMAI:
1.  Steigiant UAB privaloma įnešti ne mažiau kaip 1 000,00 Eur įstatiniam kapitalui formuoti;
2.  📈💶Dirbant pelningai, akcininkai įmonės uždirbtą pelną gali išsimokėti tik per dividendus arba gaunant darbo užmokestį, tačiau tokiu atveju didės su darbo užmokesčiu susiję mokesčiai.