• Utena, Kaunas ir visa Lietuva
  • Klientams+370 673 27062
  • Pirmadienis - Penktadienis 08:00 - 19:00

Likvidavimo atšaukimas

Oct 6, 2024 Verslas

Nebereikės kreiptis į teismą? 🧐 ⁉️

✅️ Nuo šiol įmonės ir organizacijos, kurioms Registrų centro iniciatyva buvo pradėta likvidavimo procedūra, norėdamos atšaukti šį procesą ir tęsti įprastą veiklą nebeturės kreiptis į teismą – tą galima padaryti kreipiantis tiesiogiai į Juridinių asmenų registro tvarkytoją – Registrų centrą.
✅️ 2024 metų rugsėjo 1 dieną įsigaliojo Civilinio kodekso pakeitimai, pagal kuriuos Registrų centro iniciatyva juridiniam asmeniui įregistravus teisinį statusą “inicijuojamas likvidavimas”, šis statusas gali būti atšauktas kreipiantis nebe į teismą, o tiesiogiai į Registrų centrą.
✅️ Įmonei ar organizacijai gali būti pradėta likvidavimo procedūra, kai ilgiau nei metus vėluojama pateikti metines finansines ataskaitas ar daugiau kaip penkerius metus neteikiama jokių duomenų apie juridinį asmenį. Iki šiol tokį statusą juridiniai asmenys galėjo atšaukti tik kreipdamiesi į teismą, o nuo šiol to nebereikės, pakaks kreiptis į Registrų centrą ir pateikti dokumentus, paneigiančius aplinkybę, dėl kurios buvo inicijuota likvidavimo procedūra – pateikti finansines ataskaitas ar atnaujinti duomenis apie save.
✅️ Kreiptis į Registrų centrą dėl teisinio statuso “inicijuojamas likvidavimas” atšaukimo galima per 12 mėnesių nuo šio statuso įregistravimo. To nepadarius per nustatytą laikotarpį, juridinis asmuo likviduojamas ir išregistruojamas 📉 iš Juridinių asmenų registro .

Reikalinga pagalba? 💼📈 Susisiekite: 📞+370 673 27062; 📨 info@utenosapskaita.lt